top of page

ESD krijgt geen kans bij EPAC


EPAC werkt veel met zeer kleine elektronicacomponenten. Deze componenten zijn zeer gevoelig voor Electro Static Discharge (ESD). Dit klinkt heel technisch, maar statisch geladen zijn merk je soms al bij het wrijven over een ballon, of het vastpakken van een deurklink. Dit zijn voor mensen onschuldige ontladingen, maar voor gevoelige elektronica kan dit al snel te veel zijn.

EPAC heeft daarom diverse maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat deze ontlading niet de gevoelige componenten waarmee we werken kan beschadigen. Zo ligt er in de werkruimte een speciale vloer die ervoor zorgt dat iedereen die daar werkzaam is, continu ontladen wordt. Personeel draagt daarom ook speciale hoogohmige schoenen of heeft een speciaal schoenbandje om, wat ervoor zorgt dat de statische elektriciteit veilig wordt afgevoerd. Ook andere hulpmaterialen zoals handschoenen, polsbandjes, bakken en zelfs onze toetsenborden zijn daarom van ESD-proof materiaal gemaakt.

Dankzij deze maatregelen beperken we de kans op een beschadiging van componenten tijdens onze productiewerkzaamheden door ESD tot het absolute minimum.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page