top of page

Het belang van een goede supply chain

Er heerst momenteel wereldwijd een groot gebrek aan processoren, ic’s en andere modules om maar een paar essentiële onderdelen te noemen. Dit is niet iets nieuws, want zelfs voor de coronacrisis liepen de tekorten al op. Daar de coronacrisis daar nog overheen kwam en diverse fabrieken in Azië voor langere tijd gesloten bleven maakt de situatie nog ingewikkelder.


Levertijden lopen op tot ruim een jaar

Door deze bijzondere combinatie van factoren, is het alle hens aan dek voor fabrikanten van elektronica. Sommige onderdelen kennen momenteel zelfs minimaal een jaar levertijd. Het is daarom van groot belang dat je als bedrijf je supply chain goed op orde hebt. Het tekort aan ruwe materialen is lastig, maar dankzij een flexibele mindset en met zoveel mogelijk leveranciers in gesprek te blijven, zorgen er we er bij EPAC tot nu toe voor dat onze productie geen grote vertragingen kent. Toch kunnen de oplopende kosten voor componenten en het gebrek aan vervoersmogelijkheden vanuit Azië door de diverse lockdowns wereldwijd nog roet in het eten gooien.


Op deze zaken heb je helaas niet al te veel invloed. Het terughalen van de assemblage en productie van (micro)elektronica naar Europa kan in ieder geval het probleem van vaststaande containers mitigeren. Hierdoor ban je een aantal factoren uit, waar het kan vastlopen in je productieproces. Door lokale productie dicht bij huis ben je niet langer afhankelijk van (beperkte) vervoersmogelijkheden, is de producent van je elektronica gebonden aan dezelfde restricties als je eigen bedrijf en is het eenvoudiger om snel iets bij te sturen in het productieproces.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page