top of page

Klantverhaal: "EPAC ontzorgt ons volledig op het gebied van productie"Het kunnen traceren van uw voertuigen en machines wordt steeds belangrijker. Aan de ene kant wilt u misschien uw planning- en managementinformatie optimaliseren. Aan de andere kant investeert u misschien in geavanceerde diefstalbeveiliging. TracTracer Voertuigvolgsystemen BV ontwikkelt deze oplossingen in eigen huis en biedt daarbij een full service-concept met een actieve meldkamer. De printplaten die TracTracer gebruikt voor zijn oplossingen worden geproduceerd door EPAC.


Zelf produceren slokt steeds meer tijd op

“We konden op de markt niet vinden wat we wilden hebben”, vertelt Robert Jan Helder van TracTracer. “We zijn daarom zelf de hardware en software gaan ontwikkelen. In het begin hebben we zelfs platen met de hand bestuct, maar al snel hebben we daar een robot voor aangeschaft en die draait inmiddels al weer 6 jaar.”

Het zelf produceren van de printplaten nam echter een steeds groter deel van de werkzaamheden in. “Op een gegeven moment waren we 3 à 3,5 dagen per week bezig met de productie”, merkt Helder op. “Dat is te veel voor ons bedrijf. We hebben daarom besloten een externe partner te zoeken die de productie voor ons uit handen kan nemen.


Waarom de productie uit handen geven aan EPAC?

  • EPAC is een lokale producent en daardoor goed benaderbaar

  • EPAC kan de capaciteit leveren die we nodig hebben

  • Wij leveren de bill of materials en de tekening en EPAC neemt alles uit handen

  • EPAC ontzorgt ons volledig op het gebied van productie

Kant-en-klare printplaten in specifieke behuizing

De door EPAC geproduceerde printplaten worden bij TracTracer zelf in de behuizing geplaatst. “We hebben drie soorten producten waar dezelfde platen in gaan”, schetst Helder. “Pas bij bestelling weten we wat voor behuizing er benodigd is. De kant-en-klare fabrikaten van EPAC plaatsen wij dan in een van onze drie behuizingen en kan zeer snel aan de klant geleverd worden. Dat die printplaat exact hetzelfde blijft is erg belangrijk. We werken natuurlijk met telematica en zijn erg afhankelijk van hoogfrequente signalen. Deze printplaten zijn zo ontworpen dat ze daar perfect mee om kunnen gaan.”


Op lange termijn is het uitbesteden van de productie een stuk goedkoper

“Het uitbesteden van de productie aan EPAC heeft bij ons heel veel extra development-tijd vrijgemaakt”, verduidelijkt Helder. “We hebben nu de ruimte om meer tijd te steken in de webapplicatie en het bedenken van nieuwe producten. Dit geeft ons wat rust in de ontwikkeling. Per plaat is het misschien wel iets duurder dan het zelf produceren, maar uiteindelijk is het voor ons een stuk goedkoper omdat onze mensen nu hun tijd besteden aan dat waar ze goed in zijn.


Orders zijn snel te verwerken dankzij productiecapaciteit van EPAC

Dankzij de productiecapaciteit van EPAC is TracTracer altijd in staat orders voor zijn klanten snel en goed te verwerken. Het bedrijf is in de vrijgekomen tijd druk aan het werk aan nieuwe prototypes en verwacht de serieproductie die daar uit voorkomt ook bij EPAC onder te brengen.


Ook uw productieproces optimaliseren? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page