Onze kracht bij de elektronica assemblage is de flexibiliteit van onze vakbekwame medewerkers gecombineerd met ons volledige vernieuwde machinepark. Onze SMD afdeling, ondersteund door het bestaande machinepark, is heel goed in staat zowel "High mix-Low volume" en "Low mix-High volume" productie batches te produceren. Niet alleen onze machines zijn uitermate flexibel ingericht, het hele bedrijfsproces is hieraan ondersteunend. Onze kleine lijn is speciaal voor prototypes en kleine series. Deze lijn bestaat uit een Pick&Place machine en Screen printer. De grote lijn is geschikt voor grote series en kan ongeveer 30000 componenten per uur plaatsen. Omdat al de machine’s van hetzelfde type zijn, kunnen wij deze uitermate flexibel benutten en inzetten.

Pasta printer

Om de soldeerpasta op de PCB aan te brengen hebben wij gekozen voor twee E by DEK van ASM screen printers. Deze machines zijn van 2019 en zijn uitgerust met automatische pasta inspectie (Eagle Eye) en kunnen pasta en lijn aanbrengen. Deze machines hebben squeegees (rakels) van 200 tot 610 mm.

SMD Pick & Place machines

Voor het plaatsen van SMD componenten gebruiken wij 3 nieuwe Hanwha (Samsung) SM482plus machines. Iedere machine is uitgerust met acht high-resolution camera's en zes koppen om componenten te plaatsen. Met deze machines kunnen wij componenten plaatsen van 0201 tot grote connectoren, sockets en BGA’s etc. 

Reflow solderen

Onze Heller 1809EXL soldeeroven met 9 zones is heel goed in staat om de meest complexe producten te solderen. Met onze KIC X5 -2018 profiler kunnen wij voor ieder product een perfect aangepast temperatuur profiel maken.

Kwaliteitsinspectie - AOI

Onze kwaliteitsafdeling is gebaseerd op automatische inspectie met onze nieuwe Viscom S3088 Ultra Chrome automatische optische inspectie machine. Andere producten worden ook gecontroleerd met onze hoge resolutie microscopes.

0495 769 051

Risseweg 3, 6004 RM Weert, Netherlands

©2020 by EPAC BV