top of page

SMD ASSEMBLAGE

Onze kracht bij het assembleren van elektronica is de flexibiliteit van onze vakbekwame medewerkers gecombineerd met ons top-of-the-line machinepark. Onze SMD-afdeling, ondersteund door het bestaande machinepark, is heel goed in staat zowel "High mix-Low volume" en "Low mix-High volume" productiebatches te produceren. Niet alleen onze machines zijn uitermate flexibel ingericht, het hele bedrijfsproces is hieraan ondersteunend. Onze kleine lijn is speciaal voor prototypes en kleine series. Deze lijn bestaat uit een Pick&Place-machine en Screenprinter. De grote lijn is geschikt voor grote series en kan ongeveer 30000 componenten per uur plaatsen. Omdat al de machine’s van hetzelfde type zijn, kunnen wij deze uitermate flexibel benutten en inzetten.

ONZE MACHINES

Pastaprinter

Om de soldeerpasta op de PCB aan te brengen hebben wij gekozen voor drie E by DEK van ASM screenprinters. Deze machines zijn van 2019 en zijn uitgerust met automatische pasta inspectie (Eagle Eye) en kunnen pasta en lijm aanbrengen. Deze machines hebben squeegees (rakels) van 200 tot 610 mm.

IMG_1944.JPG

SMD Pick & Place machines

Voor het plaatsen van SMD componenten gebruiken wij 3 nieuwe Hanwha (Samsung) SM482plus en een Hanwha Decan S1 machines. Iedere machine is uitgerust met acht high-resolution camera's en zes koppen om componenten te plaatsen. Met deze machines kunnen wij componenten plaatsen van 0201 tot grote connectoren, sockets en BGA’s etc. 

IMG_1954.JPG

Reflow solderen

Onze drie ovens zijn heel goed in staat om de meest complexe producten te solderen. Met onze KIC X5 -2018 profiler kunnen wij voor ieder product een perfect aangepast temperatuur profiel maken.

IMG_1979.JPG

Kwaliteitsinspectie - AOI

Onze kwaliteitsafdeling is gebaseerd op automatische inspectie met onze nieuwe Viscom S3088 Ultra Chrome automatische optische inspectie machine. Andere producten worden ook gecontroleerd met onze hoge resolutie microscopes.

IMG_2105.JPG
bottom of page