top of page

Klantverhaal: YDOC helpt bij bodemonderzoek



Meten is weten. Dat geldt zeker in bodemonderzoek. Neem het meten van bodemvocht wat veel gebeurt in de agrarische sector. Of bijvoorbeeld windsnelheid en luchtvochtigheid. Ook dat heeft allemaal invloed op de gewassen. Hoe werkt dat? En wat voor type sensoren heb je daar eigenlijk voor nodig? “Om dat soort problemen op te lossen is in 2011 YDOC ontstaan” vertelt Remco Kleine trots. “YDOC is een producent van dataloggers waarmee agrariërs op eenvoudige wijze de data uit hun dataloggers kan inzetten voor oogstoptimalisatie.”


Op afstand uitleesbaar

“Ook in 2011 waren al onze dataloggers al remote, al waren er toen maar 2 modellen”, lacht Kleine. “Tegenwoordig, door de verschillende option boards, zijn dat er veel meer. Juist omdat we veel meer data kunnen versturen. Onze sensoren staan niet altijd op eenvoudig bereikbare plaatsen. De data worden dus verstuurd via een mobiele verbinding. Door de stijging in de bandbreedte de afgelopen jaren is er dus veel meer mogelijk. Veel klanten gebruiken maar een klein deel van alle mogelijkheden, specifiek voor hun behoefte. Dit terwijl onze datalogger veel meer kan registreren. Dit is voor ons een voordeel want het maakt onze loggers voor een breed publiek geschikt. Daarnaast zijn onze dataloggers modulair. De ene werkt bijvoorbeeld op een batterij en de andere gebruikt dan weer een zonnepaneel. Zo hebben we wel 20 accessoires waarmee onze logger voor allerlei doeleinden geschikt gemaakt kan worden.


Waarom de productie uit handen geven aan EPAC?

“Die vraag is niet moeilijk om te beantwoorden”, vervolgt Kleine. “EPAC levert altijd zeer snel en het geleverde is altijd van zeer hoge kwaliteit. Het valt ons op dat ze soms wel twee keer sneller zijn dan andere partijen. Dit is deel te danken aan het proces dat volledig gedigitaliseerd is met volledige transparantie.


EPAC is heel flexibel en gedraagt zich op dat gebied eigenlijk nog als een klein bedrijf, terwijl het eigenlijk een best groot bedrijf is. Daarom besteden we nu onze meest complexe dataloggers aan EPAC uit. Eenvoudigere modellen besteden we nog aan andere partijen uit. Daardoor kunnen we eenvoudig meerdere lijnen laten lopen, zonder dat we het risico lopen dat we tegen grote vertragingen aanlopen. Wij leveren zelf de componenten gelabeld aan bij EPAC. Dan hoeven ze deze alleen nog te scannen. Zo zorgen we er samen voor dat de kans op fouten miniem is.

Daarbij komt ook nog dat EPAC soms voor ons moeilijk verkrijgbare componenten inkoopt omdat zij goede ingangen hebben in de huidige componentenmarkt. Dat is voor ons de perfecte manier om ontzorgd te worden. Naast een kwalitatieve PCBA, krijgen wij ook altijd een helder FMEA-rapport met verbeterpunten uit de productie. Dankzij deze feedback kunnen wij de toekomstige ontwerpen van onze pcb’s nog beter maken!”


Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page